IMG_2550_©NadjaSjostrom.jpg

 

Gränslandet är festivalen som en helg varje sommar kommer med SYMFONIORKESTERN och ockuperar nattklubben Trädgården på Södermalm i Stockholm. Vårt mål är att förmedla symfonisk musik till musikälskare som inte nås av de vanliga konserthusen.

Med popkulturella referenser, symfoniska samarbeten med popartister & nutida konstuttryck i en miljö som känns som hemma för den typiska unga stockholmaren visar vi besökarna att ”Klassisk musik” är till för alla. 


 

Man behöver inte kunna lingot, man behöver inte veta vem som är senromantikens främsta stråkkvartettkompositör, man behöver inte komma i frack eller aftonklänning. Man behöver bara ha ett par öppna öron och en kärlek till musik. Har man det så bjuder Gränslandet på en magisk helg - GARANTERAT.


 

2017 grundades festivalen av dirigenten Christian Karlsen och pianisten David Huang. Sedan sommaren 2018 har de tillsammans med några av vår tids bästa musiker och artister skapat unika musikupplevelser för människor i alla åldrar, oavsett bakgrund och tidigare musikaliska erfarenheter.

Vi som jobbar med Gränslandet är:

Produktion

Magda Boreson, Max Låke, Johan "Janders" Andersson

Teknik

Arne Bock, Mattias Hållsten, Walter Berge 

Kommunikation

Magnus Holmander, Kate Varady, Anton Högberg, Johanna Schneider

Programgrupp

Christian Karlsen, Johanna Beckman, David Huang