top of page
Robert Fux gÀstar GrÀnslandet - symfonisk fest

Robert Fux, konferencier  

Robert Fux kommer återigen att agera master of ceremony under festivalen! Under våren hyllades han som programledare för ”Drag Race Sverige” i SVT samtidigt som han gjorde kostymdesign på Stadsteatern, skapade ficklampsvisningar på Nationalmuseum och spelade Puck i "En midsommarnattsdröm" på Kungliga Operan. Robert Fux tillhör den fasta ensemblen på Stockholms Stadsteater och har i över 25 år utvecklat drag som scenkonst i Sverige och utomlands.

​

Christian Karlsen dirigerar GrÀnslandets symfoniorkester

Christian Karlsen, dirigent  

Festivalens dirigent och konstnärliga ledare! Han har arbetat med flera stora europeiska orkestrar som Kungliga filharmonikerna, tyska hr-Sinfonieorchester, nederländska Radio Kamer Orkest samt några av världens främsta tonsättare, däribland Polarpristagarna Steve Reich, Kaija Saariaho och Sofia Gubajdulina. Under våren 2021 var han en av de tävlande i SVT:s frågesportprogram Kulturfrågan Kontrapunkt. Med ett brinnande hjärta för att nå ut med den klassiska musiken startade han 2017 festivalen Gränslandet - symfonisk fest tillsammans med pianisten David Huang.
 

Carina Vinke - mezzosopran - 24 aug.jpg

Carina Vinke,  mezzosopran  

Den holländska kontralten Carina Vinke har uppträtt hemma och utomlands sedan hon var nio. Carina hyllas för sin sällsynta, mörka, varma röst och sin dramatiska talang. Hon sjunger ofta oratorier, opera, sånger och samtida repertoar. Förutom sina framträdanden hemma och utomlands medverkar Carina regelbundet i radio- och tv-program.

David Huang - piano - 24 aug03.jpg

Hans katapultkarriär blev ett faktum när han vann Sveriges största tävling för klassiska musiker, Solistpriset 2014. Han blev utsedd till Sveriges Radio P2s Artist in Residence och är sedan dess en av Sveriges mest efterfrågade musiker och en regelbunden gäst hos symfoniorkestrar och konserthusen, hyllad för sitt personliga och känslofulla artisteri.

Jacob Kellermann - gitarr - 23 aug.jpeg

Jacob Kellermann har etablerat sig som en av Sveriges mest aktiva och eftersökta gitarrister. Utöver inrikes konserterande har han framträtt internationellt vid festivaler och i betydande konserthus. Han har varit solist med London Philharmonic Orchestra, BBC Philharmonic Orchestra, Sveriges Radios Symfoniorkester, Kungliga Filharmonikerna m.fl. Jacob har släppt tre kritikerrosade album på BIS Records varav det senaste belönades med en Grammis.

bottom of page