top of page
Moonica Mac tillsammans med symfoniorkester

Moonica Mac feat. SYMFONIORKESTERN

Det finns bara en Moonica Mac och hon lämnar ingen oberörd. Sedan debuten 2019 har hon med sin unika utstrålning och egna sound skapat sig en självklar plats på den svenska musikscenen.

Med textrader lika träffsäkra som poetiska och en röst som ofta beskrivs som överjordiskt når Moonica Mac’s toner in på djupet. Svenska folkets favorit-röst spelar klassiska låtar och bjuder på nya nummer. Förra året släppte hon sitt andra album ’PART TWO’ med en slutsåld releasekonsert på TRÄDGÅRDEN.

Erik Lundin tillsammans med symfoniorkester

Erik Lundin feat. SYMFONIORKESTERN

2015 slog han igenom med singeln Annie Lööf och har sedan dess samarbetat med artister som Adam Tensta, Maskinen, Elliphant, Daniel Adams-Ray och Promoe. Erik har blivit prisad som Årets textförfattare och Årets hiphop/soul på Grammisgalan och P3 Guldgala. Lördag 19 augusti ser vi honom tillsammans med SYMFONIORKESTERN.

Amalie Stalheim som solist i Dvoƙáks cellokonsert

Amalie Stalheim, solist

Den prisbelönta norsk-svenska cellisten har spelat som solist med Oslo filharmoniske orkester, Kungliga Filharmonien i Stockholm, Gulbenkian Symfoniorkester, Göteborg symfoniorkester, Bergen Filharmoniske orkester och många, många fler. Hon är vinnare av det norska såväl som svenska Solistpriset (2018, 2021) samt "Nicholas A. Firmenich" Prize under Verbier Festivalen 2015. I 2021 gav hon ut sin första skiva tillsammans med Oslofilharmonien och blev strax därefter utnämnd av BBC Music Maganzine som «Rising Star». Lördag 19 augusti är hon solist i Dvoƙáks Cellokonsert.

Robert Fux gÀstar GrÀnslandet - symfonisk fest

Robert Fux, konferencier  

Robert Fux kommer återigen att agera master of ceremony under festivalen! Under våren hyllades han som programledare för ”Drag Race Sverige” i SVT samtidigt som han gjorde kostymdesign på Stadsteatern, skapade ficklampsvisningar på Nationalmuseum och spelade Puck i "En midsommarnattsdröm" på Kungliga Operan. Robert Fux tillhör den fasta ensemblen på Stockholms Stadsteater och har i över 25 år utvecklat drag som scenkonst i Sverige och utomlands.

​

Christian Karlsen dirigerar GrÀnslandets symfoniorkester

Christian Karlsen, dirigent  

Festivalens dirigent och konstnärliga ledare! Han har arbetat med flera stora europeiska orkestrar som Kungliga filharmonikerna, tyska hr-Sinfonieorchester, nederländska Radio Kamer Orkest samt några av världens främsta tonsättare, däribland Polarpristagarna Steve Reich, Kaija Saariaho och Sofia Gubajdulina. Under våren 2021 var han en av de tävlande i SVT:s frågesportprogram Kulturfrågan Kontrapunkt. Med ett brinnande hjärta för att nå ut med den klassiska musiken startade han 2017 festivalen Gränslandet - symfonisk fest tillsammans med pianisten David Huang.

bottom of page