Mariam the Believer

Untitled (33).png

MARIAM THE BELIEVER (1982-)

Framförs tillsammans med SYMFONIORKESTERN, under ledning av Christian Karlsen

Mariam The Believer är Mariam Wallentins soloprojekt. Wallentin är därutöver ena halvan av sång-och trum-duon Wildbirds & Peacedrums . Hon är även en grundmedlem och kompositör i frijazzkollektivet Fire! Orchestra. Med musikaliska rötter dels i improvisation, dels i pop och soul, har Wallentins karriär korsat ett flertal mångfacetterade territorium; frijazzkonstellationer, samarbeten med allt ifrån Konono no 1 och Deerhoof till symfoniorkestrar, körkompositioner och trumcirklar till huvudrollen i en kritikerrosad modern opera av noisemusikern Ben Frost .

Med sitt kompromisslöst modiga förhållningssätt till musik startade Wallentin Mariam The Believer för att kunna fokusera sitt uttryck in i ett mer poporienterat projekt. MTB har hittills släppt två fullängsalbum; Blood Donation (2014) och Love Everything (2017). ”Musik är en helig plats där alla dimensioner av mitt jag kan existera samtidigt. Jag har en vilja av att inte begränsas utan strävar efter att genom musiken få känna mig fri”. MTB

Mariam Wallentin är som the Believer en artist med stort hjärta, eftertänksamhet, och som behandlar personliga ämnen lika gärna som världsliga. Hon är som en Alice Coltrane för 2019.

Mariams framträdande under Gränslandet kommer att utgå från hennes senaste EP “String Variations” som släpptes tidigare i år. Det symfoniska arrangemanget kommer Mariam arbeta fram i samarbete med tonsättaren Matthew Peterson.